Məhsuldarlıq festivalı: Hounen matsuri
Daim “ah bu yaponlar”, “yenə yaponlar”, “bunu yalnız yaponlar edə bilərdi” kimi ifadələri işlədənlərə daha bir səbəb, Hounen festivalıdır (豊年祭…
Miso şorbası
Misoşiru (味噌汁) – Yaponiyanın milli mətbəxinin ən tanınmış və sevilən şorbalarından biridir. Şorba çox tez və asan hazırlandığı və çox dadlı…
Bakı 2015 Avropa Oyunları Yaponiyanın TBS yayım şirkəti ilə müqavilə imzalayıb
Noyabrın 5-də Bakı 2015 Avropa Oyunları gələn ilin yayında keçiriləcək ilk oyunların Yaponiyada yayımlanmasını təmin etmək məqsədilə Tokio Yayım Sistemi…
Model, müğənni, bloqqer
きゃりーぱみゅぱみゅ – Kyari Pamyu-Pamyu Əsl adı Takemura Kiriko (竹村桐子) olan bu gənc xanım, hazırda Yaponiyanın ən məşhur və
İlk yaponiyalı Pro bodibilder
Hidetada Yamagişi (山岸秀匡) qısaca, Hide yaponiyalı bodibilder (ing. bodybuilder) iyun ayının 30-u 1973-cü ildə Hokkaido adasında yerləşən Obihiro şəhərində anadan…
Qeyri-adi mikroevlər
Yaponiyada mikroevlər 1990-cı illərdə yaşayış evlərinin qiymətinin artması və Tokioda gənc ailələrin şəhərətrafı ərazilərdə məskunlaşmağa başlaması ilə məşhurlaşdı. Məhz həmin…
Vakame salatının hazırlanma qaydası
わかめサラダ (Vakame sarada) Vakame – dəniz yosunudur. Biraz şirin dada malik və sağlamlığa xeyirli olan bu yosunu,
Oyakodon necə hazırlanır?!
Oyakodon (親子丼) – yaponların çox sevdiyi gündəlik yeməklərdən biridir. Bu yeməyin bişirilmə qaydası çox asandır və o, qısa bir vaxt…
Çikin katsunun hazırlanması qaydası
Çikin katsu (チキンカツ) – və ya toyuq qızartması 10 dəqiqəyə hazırlanır, 30 dəqiqəyə bişirilir. 4 nəfər üçün hazırlanan yeməyin qidalanma göstəriciləri:…