Çox zərif vagaşi sakura (和菓子 桜) “jelly”nin hazırlanması üçün bizə lazımdır:

  • Sakura likoru – “Japone” 50 ml
  • Su – 200 ml
  • Şəkər tozu – 40 q
  • Aqar tozu – 2 q
  • Duzlu albalı çiçəkləri – 3 ədəd
  • Qəlib – 3 ədəd

Hazırlanma qaydası:

Çiçəklərin duzu çıxardılır, süzülür.

200 ml su qaba tökülür, mikrodalğalı sobada (500 W) 2 dəqiqə saxlanılır.

Aqar tozu suya əlavə edilir, yaxşıca qarışdırılır. Alınan qatışıq mikrodalğalı sobada 1 dəqiqə saxlanılır (500 W). Şəkər tozu əlavə edilir. Qarışdırılır və yenidən məhlul mikrodalğalı sobada 1 dəqiqə saxlanılır (500 W). Daha sonar likor (50 ml) əlavə edilir və qarışdırılır.

Qəliblərə çiçəklər yerləşdirilir. Alınan məhlul qəliblərə əlavə edilir. Ağzı bağlanılır. Otaq temperaturunda 2 saat saxlanılır.

Boşqaba boşaldılır.

Vaqaşi hazırdır.

1023215_600.gif いただきます!

Sevinc Nur © yapon.az 2014